Prima pagină > SFATURI SI TRUCURI > Cum se curata DNS Cache-ul in Windows,Linux si Mac OSX

Cum se curata DNS Cache-ul in Windows,Linux si Mac OSX


In acest articol o sa exemplific metodele prin care putem curata Cache-ul DNS. Dar mai intai de toate haideti sa lamuri ce este acela un DNS si ce este acela un Cache.
Un DNS (Domain Name Server) este un server care converteste un URL intr-o adresa IP. Oricand introduceti o cere de pagina prin URL-ul paginii (numele ca sir de caractere), cererea este transmisa unui DNS care converteste sirul de caractere intr-o adresa IP numerica, deoarece un calculator pe internet este identificat si apelat folosindu-se adresa lui IP (ce este un IP am explicat la pagina DEX IT & PC) Acum haideti sa lamurim ce este un cache,termen intalnit de voi mai mult ca sigur si cu alte ocazii mai ales daca navigati pe internet cu un browser.
Cache este o zona de memorie folosita pentru stocarea temporara a unei cantitati de date (continutul unor pagini web in caz particular). Astfel, daca utilizatorul acceseaza aceeasi pagina intr-un interval scurt si pagina nu a suferit modificari, browserul nu va mai copia din nou continutul sitului web de pe internet ci va rula pagina din cache.Asa cum un browser in timp isi strange fel de fel de date in cache la fel se intampla si cu DNS-ul si ca atare trebuie curatat.

Metoda de curatare a DNS Cache-ului pentru Windows:

Click pe „Start” apoi „Run” in „Run” scrieti „CMD” si dati enter,sau apasati tasta „Windows + R” se va deschide casuta „Run” apoi scrieti „CMD” (fara ghilimele) dati „Enter” sau „OK” si in fereastra „CMD” scrieti comanda: ipconfig /flushdns si dati „Enter
2009-09-09_153212

Metoda de curatare a DNS Cache-ului pentru Linux:

Trebuie sa va asigurati ca aveti instalat „nscd” daca nu il aveti instalat va duceti pe „Applications” apoi „Accessories” apoi click pe „Terminal” si dati comanda: sudo apt-get install nscd
Asteptati sa se instaleze,apoi tot in „Terminal” dati comanda: sudo /etc/init.d/nscd restart
2009-09-09_153012

Metoda de curatare a DNS Cache-ului pentru Mac OSX:

Mac OS X: lookupd -flushcache
Leopard: dscacheutil -flushcache

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: