Prima pagină > SECURITATE > Autorun Eater – Previne virusarea PC-ului la rularea devic-eurilor externe

Autorun Eater – Previne virusarea PC-ului la rularea devic-eurilor externe


Autorun Eater este un softulet care ne pazeste cu devotament intrarile USB din PC-ul nostru.Mai toate device-urile externe pecare le conectam la PC-ul nostru au un fisier „autorun.inf” care da instructiuni PC-ului ce sa faca atunci cand noi dam dublu click si dorim sa intram in stick-ul USB sau HDD-extern,acest fisier se afla in root-ul device-ului respectiv.
In momentul cuplarii unui stick sau a oricarui device la PC Autorun Eater previne rularea acestor „autorun.inf” analizandul daca contine comenzi de autoinstalare a vreunui cod malitios,malware,troian sau alt tip de virus
2009-09-05_135228
Cum se vede si in imaginea de mai sus avand un stick virusat si cuplandul la PC Autorun Eater sa pus in garda si ma anuntat cum ca stick-ul meu e virusat,evident am ramas panda pentru ca eu il stiam curat!!!
Am dat un simplu click pe „Remouve autorun.inf” si stick-ul meu este curat!

Cee functii mai are acest micut utilitar o sa va prezint mai jos:
1 Detecteaza si sterge in timp real fisierele suspicioase „autorun.inf”
2 Ne poate readuce drive-ul la starea initiala
3 Putem pauza protectia in orice moment
4 Previne executia accidentala a fisierelor mailitioase rulate de „autorun.inf”
5 Poate repara 3 intrari de registri modificate de catre fisierele malicioase acestea fiind:

 • Registry Editor disabled
 • Task Manager disabled
 • Folder Options disabled

Autorun Eater nu garanteaza o rezolvare 100% a cazurilor de device-uri infectate si nu este nici pe departe un soft antivirus!!!
2009-09-05_140518

DOWNLOAD: Autorun Eater

Reclame
 1. dumitru
  05/09/2009 la 6:11 PM

  Foarte interesant softulet, dar si eu de multe ori am „bagat” in pc stikuri cu virusi si de fiecare data Antivirusul isi face atraba, in cazul meu Kaspersky si Avira. Te-as ruga sa ne explici mai deitalat ce inseamna aceste trei functii de reparare a registrilor, adica care si ce face. Scuze… 😉

  • adriangudus
   06/09/2009 la 6:32 PM

   Registry Editor este editorul de registri care-ti permite sa faci modificari in registrii sistemului de operare,il poti accesa scriind in „Run” regedit si dand enter.Unii antivirusi au functia de a ataca acest editor de registri pentru a face modificari si tot odata te blocheaza ca sa-l mai accesezi sa nu poti intra sa stergi intrarea ce si-a creato virusul.
   Task Manager la fel este un serviciu care iti arata ce procese ruleaza si cat din ram si procesor foloseste sistemul,il poti accesa apasand CTRL+ALT+DEL,la fel unii virusi blocheaza accesul la acest serviciu Task Manager ca sa nu poti vedea ce serviciu sau ce nume are serviciul rulat de virus si sa nu-l poti opri fortat.
   Folder Options este tot o optiune a sistemului ce-ti permite sa faci setari asupra folderelor din sistem,sa le poti face vizibile,invizibile,sa poti fedea extensia fisierelor,la fel unii antivirusi iti blocheaza accesul la aceasta functie in cazul in care isi creaza foldere ascunse ca sa nu poti activa vizibilitatea lor si sa le poti sterge,aceasta functie de Folder Options o poti accesa intrand in My Computer,Tools,Folder Options.Sper ca te-am lamurit 🙂

 2. cristi
  24/05/2010 la 1:13 PM

  multumesc pentru descriere….foerte bun softu!

 3. Mihai Cantuniari
  19/08/2013 la 9:49 PM

  Daca ai sters autorun.inf de pe stickul tau, fiind infectat, cum mai poti deschide stickul ca sa te folosesti de el? Eu am problema asta la 4 stickuri usb care, dupa stergerea autorunului infectat de worm Win32/Gamarue.Gen!Ink, prezinta de fiecare data anuntul fals This Folder Is Empty si nu mai pot face nimic cu ele. Nu cumva in cazul asta, leacul este mai nociv decat boala? Voi cum v-ati descurcat? Multumesc.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: